september 25, 2020

RAI Amsterdam nieuwe locatie Boeren voor Buren

Rabobank Amsterdam is in samenwerking met de Gemeente Amsterdam een initiatief gestart genaamd Boeren voor Buren. Boeren voor Buren biedt structureel gezonde en betaalbare aardappelen, groente & fruit van boeren uit de regio aan kwetsbare huishoudens in de stad; buren met een kleine portemonnee. RAI Amsterdam is vanaf nu éen van de vier locaties waar de pakketten samengesteld worden en verspreid worden in de stad.  

Inpakken in de RAI
RAI Amsterdam stelt de komende maanden twee dagen per week een hal ter beschikking voor opslag van voedsel, het inpakken van de pakketten en de distributie van de pakketten in de stad. “Wij stellen graag onze faciliteiten graag beschikbaar voor dit mooie initiatief. RAI – collega’s willen ook graag helpen als vrijwilliger bij het samenstellen van de pakketten. Wij zijn blij dat wij de verbinding kunnen maken tussen de boeren en de bewoners van de stad Amsterdam in tijden van corona”; aldus RAI – directeur Paul Riemens.

Eric Traa van Rabobank Amsterdam vervolgt: ‘Het is geweldig dat een organisatie als de RAI, dat in zwaar weer verkeert, zich graag inzet voor Boeren voor Buren. Boeren uit de regio voorzien in de juiste voedingswaarde en variatie van voedsel dat duurzaam en dichtbij is. Wij verkopen tweewekelijks een kleine of grote shopper. In deze shopper zitten aardappelen, groente en fruit. Men kan kiezen tussen een klein formaat van 10kg of een groot formaat van 16kg. Iedereen neemt zijn/haar eigen tassen mee, waardoor we het verpakkingsmateriaal beperken en we het milieu zo min mogelijk belasten met plastic. De inhoud van de shopper voorziet voor een groot deel in de groente- en fruitbehoefte van Amsterdammers met een kleine portemonnee”.

Boeren voor Buren
Het initiatief om Nederlandse boeren te verbinden met de Amsterdammers met een kleine portemonnee, is spontaan ontstaan door een acute hulp vraag die ontstond door de corona-crisis. Boeren voor Buren biedt vanaf nu structureel gezonde en betaalbare aardappelen, groente & fruit van boeren uit de regio aan kwetsbare huishoudens in de stad, buren met een kleine portemonnee. In Amsterdam ligt de focus op Stadspashouders met groene stip die een gelimiteerd inkomen en vermogen hebben. Het doel is om volgend jaar ook mensen buiten Amsterdam te helpen.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...