maart 2, 2022 Nasuni introduceert nieuwe open source tools

Recordgroei voor Nasuni

Nasuni, marktleider op het gebied van cloud file storage, heeft in 2021 recordresultaten geboekt. De motor achter de sterke groei was de ongekende vraag naar Nasuni’s cloud-native platform voor file storage, doordat bedrijven de migratie van kritieke file infrastructuur naar de cloud versnellen. De dreiging van ransomware heeft bedrijven er ook toe aangezet om hun aanpak van de infrastructuur voor kritische gegevens te heroverwegen. In het licht van deze groeiende uitdagingen introduceerde Nasuni recent ook nieuwe open source tools voor klantgedreven innovatie. 

In 2021 zag Nasuni een groei van 54% van Enterprises die Nasuni kozen voor file storage en een groei van 81% in jaarlijkse contractwaarde van nieuwe klanten. Nasuni’s customer service wist een bruto klantretentie van meer dan 98% te behalen en een netto klantretentie van 118%.

Klanten bleven meer workloads naar Nasuni verplaatsen. Dit resulteerde erin dat 35% van de contracten meer waard was dan $350.000 (ca. €310.000) per jaar. De grootste deal in de bedrijfsgeschiedenis werd gesloten met een Fortune 100-bedrijf waarbij hun traditionele Network Attached Storage (NAS) en back-up omgeving zijn vervangen om beter beschermd te zijn tegen ransomware.

“In 2021 zagen we dat IT-leiders van bedrijven meer en meer gebruik maakten van de cloud om hun uitdagingen met explosieve gegevensgroei en de eindeloze dreiging van een ransomware-aanval op te lossen. Onze aanhoudende groei valideert onze benadering waarbij een cloud native platform voor storage diensten de sleutel is tot het beheren van kosten en het leveren van uitstekende data protectie via de cloud,” aldus Jacco Gunsing, Regional Sales Manager Benelux, Scandinavië & Frankrijk van Nasuni. “Het afgelopen jaar was weer een uitzonderlijk goed jaar voor het bedrijf en we zijn er zeker van dat onze plannen rondom productinnovatie en het blijven leveren van een uitstekende klantenservice ertoe leiden dat 2022 een nog beter jaar wordt voor Nasuni.”

Lancering Nasuni Labs
Nasuni heeft recent Nasuni Labs gepresenteerd. Middels deze open source repository kunnen klanten innoveren op basis van het file storage platform, gedreven door samenwerkingen binnen de community.
Nasuni Labs is een nieuwe open source repository op GitHub, gedreven door Nasuni’s sterke klant-community, dat projecten host op basis van het Nasuni file storage platform en technologieën van derden. Daardoor krijgen klanten toegang tot innovaties die voortkomen uit samenwerkingen binnen de community. Alle oplossingen van Nasuni Labs worden openlijk beschikbaar gemaakt voor klanten om zelf te gebruiken en customizen. Deze tools zijn gratis, afgezien van de kosten voor de cloud die van toepassing kunnen zijn. Het eerste project is gericht op Analytics, Search en Automation.

De nieuwe Analytics Connector Scheduler, ontwikkeld in Nasuni Labs, maakt het makkelijk om bestandsgegevens te doorzoeken en analyseren met gebruik van de best-of-breed cloud-analytics-oplossingen van AWS en Azure. Amazon Kendra en Elasticsearch zijn voorbeelden van krachtige clouddiensten die klanten gemakkelijk kunnen inzetten voor hun bestandsgegevens met behulp van Nasuni Labs.
Het aanbod van Nasuni Labs met betrekking tot automatisering en orkestratie stelt klanten in staat om het platform ‘at scale’ in te zetten en te configureren. Nieuwe tools vereenvoudigen het beheer, stroomlijnen de belangrijkste administratieve taken en orkestreren de werkzaamheden rondom voorzieningen en rapportage.

Over Nasuni
Nasuni biedt moderne file opslag in de cloud aan, ondersteund door het enige cloud-native, global file systeem ter wereld. Nasuni is hét alternatief in de cloud voor klassieke Network Attached Storage (NAS) en file server silo’s. File data wordt geconsolideerd in een gemakkelijk uitbreidbare omgeving in de cloud tegen lagere kosten in vergelijk met traditionele oplossingen. Met Nasuni vervalt ook de behoefte aan het gebruik maken van complexe, verouderde back-up en disaster recovery infrastructuren. Dat maakt IT-beheer een stuk simpeler. Bedrijven en organisaties over de hele wereld vertrouwen op Nasuni voor gemakkelijke toegang tot hun files op kantoor, thuis en onderweg, die wereldwijd kunnen worden gedeeld. Sectoren die door Nasuni worden bediend, zijn onder andere de verwerkende industrie, de bouw, creatieve diensten, technologie, farmaceutica, consumptiegoederen, olie en gas, financiële dienstverlening en overheidsinstanties.  Het hoofdkantoor van Nasuni staat in Boston, Massachusetts in de VS en levert diensten in meer dan 70 landen wereldwijd. 

Ga voor meer informatie naar www.nasuni.com.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...