februari 17, 2022

Salarisadministratie uitbesteden? Vijf redenen waarom

Twijfel je erover om de salarisadministratie van jouw organisatie zelf in-house te blijven doen of om dit uit te besteden aan een betrouwbare partner? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uitbesteden een goede keuze is. In dit artikel bespreken we de vijf voornaamste redenen, wellicht zijn ze ook voor jouw organisatie van belang.

1.    Je kunt veel tijd besparen

Tijd besparen, daar zal geen enkele ondernemer nee tegen zeggen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom je de salarisadministratie zou kunnen uitbesteden aan een partner. Denk er maar eens over na hoeveel tijd jij weer tot je beschikking krijgt wanneer je niet meer die maandelijks terugkerende werkzaamheden hoeft uit te voeren. Deze tijd kun jij besteden aan andere zaken, zoals het coördineren van werknemers, het maken van de personeelsplanning of het voeren van sollicitatiegesprekken.

2.    Je bent altijd op de hoogte van ontwikkelingen

De salarisadministratie kan een ingewikkeld proces zijn en dient altijd correct te gebeuren. Hiervoor moet je constant op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van HRM, CAO’s of wet- en regelgeving. Omdat deze onderwerpen zo vaak wijzigen, kunnen we ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Heeft jouw organisatie (te) weinig kennis in huis of heb je geen dedicated salarisadministrateur in huis die zich hiermee bezig kan houden, dan kan een salarispartner voordeel bieden. Een partner is namelijk wel altijd op de hoogte van de ingrijpende veranderingen en staat jou altijd te woord met het juiste advies. Zo kun je erop vertrouwen dat de salarisverwerking correct en tijdig wordt verwerkt.

3.    Leg de verantwoordelijkheid ergens anders neer

Zoals we hierboven al hebben besproken, is het tijdens de verwerking van de salarisadministratie heel erg belangrijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving over verloning, ziekteregistratie, urenregistratie en meer. Wist je namelijk dat je het risico loopt op een boete van de Belastingdienst wanneer jouw salarisadministratie niet correct is verwerkt? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten! De salarisadministratie uitbesteden zorgt voor een inperking van de risico’s als je hierover goede afspraken maakt met jouw externe partner.

4.    Je hebt geen salarisadministrateur in dienst

Bestaat jouw organisatie vooralsnog uit een beperkt aantal werknemers, dan heb je misschien niet de mogelijkheid om een dedicated salarisadministrateur in dienst te nemen. Je kunt dan kiezen om een werknemer ene gecombineerde functie te geven waarbij de salarisadministratie ook ondergebracht kan worden, maar dit raden we niet aan. De salarisadministratie is namelijk niet iets wat even “erbij” gedaan kan worden. Hierboven legden we al uit welke risico’s je dan loopt. Een samenwerking met een salarispartner kan dan een uitkomst bieden.

5.    Altijd inzicht in jouw gegevens

Het uitbesteden aan een partner: zorgt dat er dan niet voor dat je de controle over jouw gegevens kwijtraakt en geen compleet overzicht houdt? Nee hoor, dat is zeker niet het geval. Tegenwoordig werken administratiekantoren of salarispartners met online salaris software, waar jij op ieder moment ook zelf kunt inloggen. Je kunt dan zelf kijken naar de status van de salarisadministratie en mutaties die doorgevoerd moeten worden. Beperkt inzicht of verlies van controle is dus niet iets waar je bang voor hoeft te zijn.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...