januari 16, 2023 Overstap naar headless CMS

Samenwerking Mindvalley met Storyblok 

Storyblok, pionier in content management systems (CMS) en het toonaangevende zelfontwikkelingsbedrijf Mindvalley hebben de handen ineengeslagen. Dit heeft geleid tot een enorme sprong in efficiëntie voor de distributie van educatieve content. De overstap naar het headless CMS resulteerde in een vermindering van 50% in ontwikkelingstijd en een twee keer zo snelle lancering van webpagina’s in 8 talen.

Mindvalley is een online leerplatform gewijd aan persoonlijke transformatie. Meer dan 20 miljoen mensen volgen het merk om de beste versie van zichzelf te worden. Dit keer onderging het bedrijf zelf een persoonlijke transformatie in hun zoektocht naar een nieuw content management systeem. 

Na het proberen van verschillende systemen en de daaropvolgende frustraties over het gebrek aan aanpasbaarheid van componenten, bouwde Mindvalley een eigen CMS. Deze bleek voor niet-technische marketeers te ingewikkeld om te gebruiken.

De zoektocht naar een nieuw CMS kende een aantal voorwaarden. Het CMS moest ook voor niet-technische gebruikers eenvoudig te gebruiken zijn. Het moest een herbruikbaar systeem hebben op basis van componenten en eenvoudige implementaties binnen een meertalige paginastructuur en verschillende producten en verticals mogelijk maken. Zo kwam Mindvalley uiteindelijk uit bij Storyblok.

“Terugkijkend naar onze tijd vóór Storyblok blijft het mij verbazen wat het CMS allemaal kan en dat terwijl er is nog zoveel meer is om te ontdekken. De marketing- en designteams kunnen nu veel zelf doen met Storyblok. Dit zorgt voor een nieuwe vorm van vrijheid en de mogelijkheid om zelfstandig onbeperkt nieuwe pagina’s en campagnes te lanceren en dat 2x zo snel.” zegt Prosper Chiduku, Software Engineer bij Mindvalley.

“Als je miljoenen mensen wilt helpen om hun leven te verbeteren via educatieve content is het belangrijk dat die digitale ervaringen zo snel mogelijk opgeschaald kunnen worden. We zijn blij om te horen dat Mindvalley de productiviteitsvoordelen ervaart die voortvloeien uit headless content management”, aldus Dominik Angerer, medeoprichter en CEO van Storyblok.

Lees en bekijk hier de casus van Mindvalley: https://www.storyblok.com/cs/mindvalley.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...