september 22, 2020

Samenwerking MoveMove en Gevolgrecht Nederland

Juist ondernemers en bedrijven, die gedupeerd worden door een aanrijding, blijken niet op de hoogte te zijn van het recht op andere vergoedingen dan de autoschade. Alleen zaken met zwaarder letsel en met permanent verlies van arbeidsvermogen worden bediend. Om klanten hierbij te helpen, werkt het mobiliteitsplatform MoveMove sinds kort samen met Gevolgrecht Nederland.

Na een aanrijding wordt de auto gerepareerd op kosten van de veroorzaker. Maar vaak komen er ook andere kosten bij kijken. Benadeelden hebben al snel recht op €500,00 tot meer dan €1.000,00. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verloren (werk)tijd doordat men een dag(deel) vrij heeft moeten nemen, medische- en zorgkosten, kapotte spullen maar ook emotioneel ongemak. Een claim hiervoor indienen is kosteloos en kan nog tot drie jaar na de aanrijding.

Online zelftest
MoveMove en Gevolgrecht Nederland hebben de handen nu ineengeslagen als extra service voor klanten van MoveMove. Roeland Rohof van MoveMove: “Onze pashouders kunnen met een online zelftest checken of zij kosten kunnen declareren voor bijvoorbeeld de werktijd die zij door het ongeluk missen. Indien men in aanmerking komt voor een extra vergoeding, dan regelt Gevolgrecht Nederland dit kosteloos met de verzekeraar van de veroorzaker.”

De extra vergoeding geldt ook voor aanrijdingen, waarbij de ondernemer juist géén fysiek letsel heeft opgelopen. Frits Drost van Gevolgrecht: “Na een aanrijding weten de meeste bestuurders dat de reparatiekosten op de autoverzekering zijn te verhalen. Maar wie een dagdeel of langer niet kan werken door bijvoorbeeld het regelen van de schade, loopt óók inkomsten mis.” Met name zzp’ers en ondernemers hebben baat bij compensatie voor de gemiste arbeidsuren, stress en andere bijkomende kosten als bijvoorbeeld vervangend vervoer. “Maar ook werknemers en bedrijven kunnen gebruik maken van dit recht. Sterker nog, je kunt tot wel drie jaar na het ongeluk alsnog deze schade verhalen”, aldus Drost.

Over MultiTankcard
MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Met MoveMove biedt MultiTankcard een nieuw platform voor alle vormen van zakelijk reizen: van de auto en OV tot taxi en leenfiets. 

Meer informatie is te vinden op www.mtc.nl en www.movemove.com


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...