mei 16, 2023 Ambitie is om dit jaar 10.000 warmtepompen te installeren

Scale-up Quatt haalt 1,5 miljoen euro op via Duurzaam Investeren

Via Duurzaam Investeren heeft Quatt, de Amsterdamse scale-up in slimme warmtepompen, een financiering opgehaald van 1,5 miljoen euro. Het platform van Duurzaam Investeren maakt het mogelijk voor particulieren om te investeren in duurzame projecten op basis van obligaties. De uitgegeven obligaties waren voor een selecte groep investeerders beschikbaar in de maand april en waren binnen een maand allemaal verkocht.

Met de financiering wil Quatt de groei van de onderneming stimuleren. Het doel is om in dit jaar 10.000 nieuwe warmtepompen te installeren. Hierbij gaat het om hybride warmtepompen die via een modulair concept zijn ontwikkeld. Dit maakt de uitbreiding naar all-electric op een later moment eenvoudig. Hiermee kan iedereen op termijn afscheid nemen van de cv-ketel. 

Slimme software, lage prijzen, geen CO₂-uitstoot
Zowel de hybride warmtepomp als de slimme software die de warmtepomp aanstuurt,  wordt in het geheel door Quatt ontwikkeld. Door de volledige controle over alle software, hardware en installatieprocessen, voert Quatt constant verbeteringen door om de CO₂ en geldbesparing voor de klant te maximaliseren. Omdat de Quatt Hybrid modulair gebouwd is, kan deze in de toekomst worden uitgebreid naar all-electric.“In de afgelopen maanden is Quatt extreem hard gegroeid en we mogen ons nu tot één van de grootste hybridewarmtepompinstallateurs rekenen. We installeren nu, zo’n anderhalf jaar na oprichting, al bij honderden mensen per maand een warmtepomp. “Met het opgehaalde geld kunnen we deze groei doorzetten richting ons doel om 1 miljoen Quatt-warmtepompen te installeren voor 2030”, aldus Marijn Flipse, co-founder en CEO van Quatt.

Techbedrijf met een missie
De Amsterdamse scale-up is opgericht door de broers Marijn en Bas Flipse. Ze zijn beiden ervaren ondernemers uit de tech-sector. Waar Marijn zijn ervaring heeft opgedaan binnen technische startups, richt Bas zich meer op het economische aspect. Vanuit het streven om samen het verschil te maken en een steentje bij te dragen aan duurzaamheid, is Quatt opgericht. De broers hebben de missie om binnen de komende 6,5 jaar 1 miljoen Quatt warmtepompen te installeren. Zo zetten zij zich in voor een duurzame toekomst, gedreven door technologie.   Meer informatie: www.quatt.io.

Over Quatt
Quatt is een Amsterdamse scale-up in high-tech warmtepompen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert de Quatt Hybrid, een hybride warmtepomp aangestuurd door slimme software. Daarnaast ontzorgt Quatt de klant door het hele proces op zich te nemen. Van advies tot installatie en het aanvragen van de subsidie. Met het doel om in 2030 1 miljoen warmtepompen te hebben geïnstalleerd, zijn de ambities van Quatt hoog. Met een team van ondertussen bijna 100 mensen maakt het bedrijf grote stappen naar het realiseren van deze ambitie. 


Deel dit bericht:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons

Voor MKB, door MKB

Denk mee met MKB

Hoeveel omzet verwacht je door Covid-19 mis te lopen dit jaar?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...