december 27, 2019 MultiTankcard maakt goedkoopste benzinepompen in Nederland bekend

‘Slim Tanken Award 2019’ gaat naar twee tankstations in Gelderland

Tankstations Tango in Groenlo en Total in het nabijgelegen Ruurlo (Gelderland) hebben de ‘Slim Tanken Award 2019’ van MultiTankcard in de wacht gesleept. Beide tankstations leverden met een gemiddelde literprijs van 1,551 euro voor Euro 95 dit jaar de goedkoopste benzine. Daarmee lag de prijs van beide pompen 10 cent lager dan de gemiddelde betaalde pompprijs in Nederland.

Alle Nederlandse tankstations met tenminste 1.000 tankbeurten per jaar konden meedingen naar de Slim Tanken Award. Michael Romijn, Fuel Performance Supervisor bij Tango, is dolgelukkig met de Award voor het Tango tankstation in Groenlo: “Wij zijn uiteraard enorm trots; het is een bevestiging dat we als Tango slagen in onze strategie om onze klanten kwaliteitsproducten en een sterke service tegen een zeer scherpe prijs aan te bieden.”

De andere nummer 1, Jan Kanters van Total Ruurlo, is ook blij met het nieuws, maar wil er verder liever geen ruchtbaarheid aan geven: “Wij zijn Achterhoekers en willen niet te hoog van de toren blazen. Voor ons geldt: doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. We werken graag in alle bescheidenheid verder in ons tankstation.”

MultiTankcard stelde een top 10 samen van de goedkoopste tankstations in Nederland in de periode januari tot en met november 2019. Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard: “Het overzicht geeft goed weer welke tankstations extra klanten willen trekken met de scherpste tarieven. Het is geen toeval dat de winnaars allebei vlakbij de grens gevestigd zijn, met sterke prijsdruk van onze Duitse buren. Ook zie je dat de meeste stations in de top 10 buiten de dichtbevolkte Randstad gevestigd zijn. Voor onze klanten is zo’n overzicht natuurlijk hartstikke nuttig.” Lachend: “Je weet nu waar het de moeite loont om even om te rijden.”

Top 10 van goedkoopste tankstations in de periode jan-nov 2019:

  1. Tango Groenlo en Total Ruurlo Inz Kanters, Ruurlo
  2. Tango Winschoten
  3. Tango Borculo
  4. Joontjes Kreditank Sneek
  5. Makro Groningen
  6. Makro Duiven
  7. Tankstation Turfkade (Green Oil BV), Almelo
  8. Makro Delft
  9. Makro Breda
  10. Tango Zaandam

Onbemande tankstations goedkoper
Dat tanken bij onbemande pompen goedkoper is, was al langer bekend. In bovenstaande top 10 is slechts één bemand tankstation te vinden: de Total in Ruurlo. De gemiddelde literprijs van Euro 95 van alle tankstations lag in de periode januari tot en met november bij onbemande pompen gemiddeld 6 cent lager dan bij bemande pompen: €1,61/liter t.o. €1,67/liter. Er zijn overigens in Nederland ongeveer evenveel bemande als onbemande pompen. 

Verder valt op dat Tango en Makro veel vertegenwoordigd zijn in de top 10. 

Prijsstijgingen
MultiTankcard hield ook de prijsstijgingen bij van benzine in 2019. Euro 95 steeg van €1,61 naar €1,65 per liter, een stijging van 1,8% ten opzichte van 2018. Diesel steeg van €1,34 naar €1,36: 1,4% stijging t.o.v. 2018. De twee goedkoopste tankstations lagen met hun prijs van €1,55 voor Euro 95 dus maar liefst 10 cent lager dan de gemiddelde betaalde pompprijs in Nederland. Dat scheelt al snel 5 euro bij een tankbeurt van 50 liter ten opzichte van de gemiddelde pompprijs.

Adviesprijs versus pompprijs
De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs voor benzine ligt vaak zo’n 10 cent per liter hoger dan de daadwerkelijk betaalde gemiddelde prijs aan de pomp. Roozeman: “Kortingsbedragen zijn altijd ten opzichte van de adviesprijs, die een oliemaatschappij zelf mag bepalen. De ene adviesprijs is dus niet gelijk aan de andere. Ons advies: kijk naar de actuele pompprijs, want anders zou je wel eens bedrogen uit kunnen komen.”

Verder blijkt dat tankstations op toplocaties langs de snelweg, ondanks de hogere pompprijzen, veel bezoekers hebben. Roozeman: “We zien in onze cijfers dat de zakelijke rijder steeds prijsbewuster wordt. Maar ook slimmer kiest. In bepaalde situaties is gemak van een centrale locatie met bijvoorbeeld een handige shop, een werkplek of goede koffie belangrijker dan de prijs alleen. Met een tankpas die werkt bij alle tankstations, bieden we de autorijder de keuze die het beste past op dat moment: prijs of gemak, of prijs & gemak. Daar vaart ook een werkgever wel bij: arbeidsproductiviteit en brandstofbesparing in één.”

Van Tanken naar Elektrisch Laden
Het aantal tankbeurten is in 2019 nagenoeg gelijk gebleven aan 2018. Met de toename van elektrische voertuigen verschuift het aantal transacties langzaamaan naar laadpalen. Patrick Roozeman: “We verwerken op het MultiTankcard platform ook de laadtransacties van onze klanten. De tarieven voor elektrisch laden per laadpaal houden we het komende jaar dus ook goed in de gaten, want wat betreft prijstransparantie zijn hier nog stappen te maken.”

MultiTankcard
MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste én voordeligste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland voor zzp’ers, mkb’ers, mobiliteitsmanagers en leasemaatschappijen. Met het merk MoveMove autoriseert, verwerkt en factureert MultiTankcard transacties voor alle vormen van zakelijk reizen: niet alleen voor de auto maar ook voor het OV, taxi’s en de OV-fiets. Ook tanken in Europa, parkeren, de wasstraat en autovloeistoffen vallen onder de dienstverlening. Daarmee neemt het bedrijf werknemers, zzp’ers en mkb’ers alle administratieve rompslomp van reiskosten declareren uit handen. In plaats van losse bonnetjes ontvangt de klant elke maand een overzichtelijke factuur.

Meer informatie is te vinden op https://www.mtc.nl/nieuws/slim-tanken-award.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...