december 21, 2021

Stevige groei voor Snakeware in 2021

Met een forse groei in 2021 en een goed gevulde orderportefeuille voor volgend jaar heeft Snakeware de fundamenten gelegd voor verdere bestorming van de Nederlandse e-business-top. De omzet van de digital specialist uit Sneek komt dit jaar voor het eerst op 4 miljoen euro uit. Tegelijkertijd constateert Snakeware dat de groei dreigt te stagneren, doordat jong talent steeds vaker vanuit de provincie naar de Randstad vertrekt. 

Dit jaar is flink geïnvesteerd in kwaliteit en processen om producten en producties te kunnen verbeteren. Voor 2021 heeft dit geresulteerd in een omzetstijging van zo’n 14 procent. Snakeware mikt de komende drie jaar op een omzetgroei van ruim 5 miljoen euro. Het eigen CMS-platform Snakeware.Cloud en de groeikansen van de strategie en consultancy diensten vormen hierbij belangrijke pijlers. Het slimme softwareplatform voor het snel, veilig en schaalbaar bouwen en beheren van digitale producties moet de echte groeiversneller worden voor de komende 5 jaar. 

Donkere wolk
Toch ziet het bedrijf een donkere wolk aan de hemel als het gaat om het aantrekken van nieuw talent. Ate van der Meer van Snakeware: “Onze groei had dit jaar beduidend hoger kunnen uitpakken als we meer en ook sneller nieuwe medewerkers hadden kunnen aantrekken. We hebben voor het eerst in jaren zelfs een paar keer ‘nee’ moeten verkopen aan potentiële klanten omdat we vol zaten met lopende projecten. We zien dat veel talenten na hun opleiding niet in het noorden blijven, maar vertrekken naar de Randstad, de spoeling in het Noorden is dun en dat baart ons zorgen.” 

Vacatures 
De orderportefeuille van Snakeware is goed gevuld tot ver in 2022 en het bedrijf wil zijn ambitieuze team van talenten daarom flink uitbreiden. Momenteel staan er ruim 10 vacatures open. Snakeware zoekt onder meer UX/UI designers, frontend en backend developers, en online marketing consultants. Friese professionals kunnen zich aanmelden via www.snakeware.nl/vacatures

Over Snakeware
Snakeware maakt online ambities waar en zet opdrachtgevers op voorsprong door een mix van marketing, design en techniek van eigen huis. Ruim een kwart eeuw nadat drie jongens op een Friese zolderkamer begonnen met schrijven van software en sleutelen aan computers, staat er in 2021 een succesvolle, wendbare en internationaal opererende onderneming met 54 werknemers en een succesvol software platform voor digitale producties. Meer informatie op www.snakeware.nl


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...