april 5, 2023 Voor het tegengaan van voedselverspilling en voedselonzekerheid

strategisch partnerschap Herbalife en European Food Banks Federation (FEBA)

Herbalife bundelt samen met de Herbalife Nutrition Foundation (HNF) de krachten met de European Food Banks Federation (FEBA). De samenwerking staat in het teken van het tegengaan van voedselverspilling het verminderen van voedselonzekerheid. Dit doet Herbalife in het kader van haar initiatief ‘Nutrition for Zero Hunger’.
FEBA omvat een netwerk van 341 voedselbanken in heel Europa. De strategische samenwerking houdt in dat Herbalife en HNF de non-profitorganisatie FEBA voorzien van de broodnodige financiering voor de essentiële bedrijfskosten van voedselbanken in tien markten. Hieronder vallen onder andere huur, nutsvoorzieningen, infrastructuur, apparatuur en opleidingskosten. Zo kan de FEBA etenswaren blijven verstrekken aan degenen die dat het meest nodig hebben en voedselverspilling tegen te gaan.

In 2022 had wereldwijd een recordaantal van 349 miljoen mensen te kampen met voedselonzekerheid, tegenover 287 miljoen in 2021. Dit is een stijging van 200 miljoen in vergelijking met het niveau van vóór de coronapandemie. De oorlog in Oekraïne, extreme weersomstandigheden en de stijgende kosten van levensonderhoud leiden tot voedselschaarste en stijgende voedselprijzen. Voedselbanken zijn van essentieel belang voor veel mensen die de gevolgen van voelen. Van de 95,4 miljoen burgers in de Europese Unie leeft meer dan 1 op de 5 op de rand van armoede of achterstand.

Martijn Ederveen, Senior Country Manager Nederland bij Herbalife Nutrition: “Met maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen die ervoor zorgen dat de hongercrisis escaleert, is financiering voor voedselbanken nog nooit zo belangrijk geweest. Daarom willen we met FEBA samenwerken om voedselonzekerheid en de blijvende gevolgen ervan voor individuen, gemeenschappen en economieën aan te pakken. Het partnerschap bouwt voort op ons initiatief ‘Nutrition for Zero Hunger’, een uitgebreid wereldwijd programma dat gericht is op essentiële middelen en expertise om de toegang tot gezond voedsel te verbeteren, het ontwikkelen van gemeenschappen om voedselonzekerheid te verminderen en het geven van voedingsvoorlichting om ondervoeding tegen te gaan. Een ambitie die aansluit bij het Duurzame Ontwikkelingsdoel #2 van de Verenigde Naties – Zero Hunger.” 

Jacques Vandenschrik, voorzitter van FEBA, vult aan: “Het aantal mensen dat afhankelijk is van voedselbanken blijft voorlopig alleen maar stijgen. Door onze samenwerking met Herbalife en HNF kunnen we de volgende stap zetten in het terugdringen van voedselonzekerheid en het voorkomen van voedselverspilling. We zien in dat samenwerking een belangrijke rol speelt in het aanpakken van problemen op deze schaal, en we zijn Herbalife en HNF dankbaar voor de steun die ze in meerdere Europese landen bieden.” 

Hoewel de eerste fase van de samenwerking in de vorm van financiering zal plaatsvinden, is er ook het voornemen om extra ondersteuning te bieden via vrijwilligersdagen bij lokale voedselbanken die lid zijn van FEBA.

Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...