januari 10, 2023 Aanbieder mobiliteitspassen ziet omzet en personeelsbestand groeien

Succesvol jaar voor MultiTankcard

MultiTankcard kan terugkijken op een succesvol 2022. De grootste aanbieder van zakelijke mobiliteitspassen in Nederland verwelkomde het afgelopen jaar een groot aantal nieuwe klanten en de omzet en het personeelsbestand groeiden fors. MoveMove, de mkb en zzp mobiliteitspas van MultiTankcard, liet in 2022 eveneens een flinke groei zien.

Diverse leasemaatschappijen, waaronder Bourguignon Lease, Autolease Midden Nederland, IJsseldelta Lease & Financiering en New Mobility Lease, werden het afgelopen jaar klant van MultiTankcard. Mede hierdoor groeide het aantal mobiliteitspassen aanzienlijk. Inmiddels maken ruim 525.000 zakelijke autorijders gebruik van het MultiTankcard betalingsplatform, inclusief MoveMove-klanten.

Stijging EV-laadpassen
Het aantal EV-laadpassen binnen MultiTankcard steeg afgelopen jaar procentueel vele malen sneller dan het totaal aantal mobiliteitspassen. Dat zorgt ervoor dat het aandeel van EV-laadpassen binnen het totaal aantal actieve passen van MultiTankcard nu ruim boven de 25% ligt. Directeur Patrick Roozeman van MultiTankcard: “Dat is in lijn met de markt, waar meer dan een kwart van alle zakelijke leaseauto’s inmiddels een stekkerauto is.” 

Gebruik in-app-betaalmogelijkheid 
Het aantal tankstations dat de nieuwe in-app-betaalmogelijkheid van MultiTankcard aanbiedt aan haar klanten groeide in 2022 gestaag. Inmiddels maakt circa 30 procent van de Nederlandse tankstations gebruik van deze betaal-optie. Tanken wordt hiermee steeds eenvoudiger voor houders van een mobiliteitspas van MultiTankcard en MoveMove. Pashouders kunnen bij de aangesloten tankstations vanuit de auto via de app hun kilometerstand, de gewenste soort benzine en het nummer van de pomp intoetsen en vervolgens wordt de transactie goedgekeurd. Er hoeft daarna alleen nog maar getankt te worden. De app geeft ook inzicht in locaties waar het in-app betalen beschikbaar is en de meest recente prijzen. 

Fijne sfeer en bedrijfscultuur
Door de groei van het aantal klanten maakte het interne personeelsbestand in 2022 een groei door van ruim 30%, nog los van de ondersteuning door externe partijen.  Roozeman: “Deze groei zit voornamelijk in IT en Customer Services. In beide gevallen is het, in de huidige markt, niet makkelijk om personeel te vinden. Door de fijne sfeer en bedrijfscultuur van MultiTankcard in combinatie met aantrekkelijke (IT-)projecten slagen we er echter in om de goede mensen aan te trekken.” 

Nieuw IT-platform
MultiTankcard is het afgelopen jaar begonnen met de livegang van haar nieuwe IT-platform. Dit nieuwe platform is flexibeler dan de huidige IT-omgeving en maakt het mogelijk sneller te ontwikkelen, waardoor klanten en leveranciers eenvoudiger zijn te koppelen, in een snel veranderende mobiliteitsmarkt. Het MultiTankcard Mobility Platform wordt in de loop van 2023 als eerste beschikbaar voor MoveMove-klanten (zzp en mkb). In een later stadium volgen ook de leaseklanten.

Tevreden klanten 
De autonome groei en het werk aan het nieuwe IT-platform hebben het afgelopen jaar geen invloed op de klanttevredenheid gehad. “Recent klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat deze hoog blijft, waarbij opvalt dat er helemaal geen ‘ontevreden’ of ‘zeer ontevreden’ klanten zijn. De leasemaatschappijen zijn met name zeer tevreden over de kennis en klantgerichtheid van het MultiTankcard personeel”, aldus Patrick Roozeman.

Punt van aandacht is de gebruikerservaring van de MultiTankcard app. Naar aanleiding van feedback van leasemaatschappijen en pashouders komt er in 2023 een aangepaste user interface. Roozeman vervolgt: “Hierdoor neemt het gebruiksgemak toe en maakt het o.a. in-app betalen, parkeren en declareren een stuk eenvoudiger. Er komt meer informatie beschikbaar voor de klant, snellere datacommunicatie en een betere GPS-lokalisatie. Een duidelijke wens van onze klanten.”

Over MultiTankcard
MultiTankcard, gevestigd in Hoofddorp, is de grootste aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland. MultiTankcard autoriseert en verwerkt transacties voor alle vormen van zakelijk reizen: niet alleen voor de auto maar ook voor het OV, taxi’s en de OV-fiets. Ook tanken in Europa, parkeren, de wasstraat en autovloeistoffen vallen onder de dienstverlening. Meer informatie is te vinden op www.multitankcard.com.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...