juli 9, 2019

Tentoonstelling Discover Rembrandt in Amsterdam

Onlangs is de tentoonstelling Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings geopend. Deze tentoonstelling toont reproducties van alle 340 werken van Rembrandt. Zelfs de beschadigde, verborgen en gestolen werken zijn deze zomer in Amsterdam te zien, digitaal gerestaureerd en inclusief de bijzondere verhalen die bij de schilderijen horen. Natuurlijk is ook de Nachtwacht te bewonderen. Discover Rembrandt biedt bovendien de mogelijkheid relaties te ontvangen tussen de Rembrandts, van een simpele borrel tot een uitgebreid diner. De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 1 september 2019 in RAI Amsterdam.

De werken van Rembrandt zijn door de jaren heen digitaal verzameld. Door de kennis van Rembrandt-geleerde professor Ernst van de Wetering en de nieuwste digitale restauratietechnieken zijn alle schilderijen van Rembrandt teruggebracht naar hun originele staat en zien ze eruit of ze net zijn atelier hebben verlaten. Zo kan ook de Nachtwacht getoond worden inclusief de in 1715 afgesneden delen. De schilderijen worden gepresenteerd in chronologische volgorde en gaan vergezeld van de bijzondere verhalen over de werken en het leven van Rembrandt.

Uniek
Circa 340 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen. Al deze werken zijn te zien bij Discover Rembrandt in de ballroom van het RAI Elicium. Ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek, inclusief werken die zijn verdwenen of beschadigd.

Partnership
“We voelen ons als RAI Amsterdam sterk met Amsterdam en haar historie verbonden en wilden graag een bijdrage leveren aan het Rembrandtjaar”; aldus Maurits van der Sluis, COO bij RAI Amsterdam.“In die zelfde periode een paar jaar geleden was er ook veel te doen over spreiding van toeristen in de stad en het ontlasten van de binnenstad en drukke pleinen als Museumplein en Rembrandtplein. Toen het idee geopperd werd voor de tentoonstelling van het gehele oeuvre van Rembrandt in reproductie hier in de RAI, was het partnership geboren. Je waant je in de tijd dat Rembrandt in Amsterdam zijn schilderijen maakte. Doordat je al zijn werken chronologisch bij elkaar ziet, krijg je een unieke kijk op zijn leven en werk. We vinden het een eer dat deze tentoonstelling hier plaatsvindt en ik hoop dat naast toeristen uit de binnenstad Nederlanders, Amsterdammers en buurtgenoten de bijzondere tentoonstelling komen bekijken”.

V


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...