juli 15, 2022

Tweedehands auto kopen? Zo vind je de beste occasion

Op zoek naar een – voor jou – nieuwe auto? Overweeg dan ook eens een occasion. Een tweedehands auto kan veel voordelen met zich meebrengen waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Maak een lijstje met vereisten voor de auto

Wanneer je van te voren weet waar je naar op zoek gaat, wordt jouw zoektocht vanzelf een stuk makkelijker. Ook kun je er veel baat bij hebben om eens om je heen te kijken en aan vrienden en familie te vragen wat zij van hun bolide vinden.

Houd rekening met:

  • Doel van de auto: Zakelijk rijden, stadsvervoer, lange afstanden, voor het gezin, etc.
  • Carrosserie: Een station, hatchback, cabriolet of SUV, etc.
  • Gebruiksduur: Gaat hij jaren mee of wil je over twee jaar weer een andere?
  • Aantal kilometers per jaar: Rijd je korte afstanden of meer dan 20.000 km per jaar?
  • Brandstof: Wil je een benzine- of dieselmotor, of ga je voor hybride of elektrisch?
  • Het budget: Hoeveel wil je uitgeven aan de auto en het onderhoud?
  • Leasen of kopen: Ga je zakelijk of privé leasen of koop je de auto in een keer?

Zo vind je de occasion die bij jou past!

Ga je online op zoek naar jouw volgende occasion? Dan kun je op basis van jouw ‘boodschappenlijstje’ vaak gebruikmaken van de filters die een online aanbieder op de website heeft. Selecteer de carrosserie, de brandstof en het budget, en je komt al een heel eind! Middels een extra zoekfilter kun je het aanbod uitbreiden of juist verkleinen.

TIP: Open de auto’s op verschillende tabbladen (of sla op voor later) voordat je de specificaties van het voertuig gaat bekijken. Aan het einde van je korte zoektocht is het veel makkelijker om de auto’s naast elkaar te vergelijken dan ze één voor één te beoordelen.

Maak de afweging

Stel: je wil de auto gebruiken voor zakelijke ritten maar ook voor weekenden en vakanties met het gezin, dan kies je voor een ruime station of SUV. Je bent van plan om ongeveer vijf jaar in deze auto te rijden en of het elektrisch of een brandstof auto is, maakt je niet uit. Omdat je een ondernemer bent neem je ook financial lease in overweging, waarmee je de auto koopt op afbetaling in vaste maandelijkse termijnen. Je komt met deze filters online al snel uit op een Peugeot 3008. Peugeot lease is een verstandige optie als je een robuuste uitstraling wil voor de auto en veiligheid voor jou en het gezin voorop staat.

Maar er zijn genoeg andere merken met een groot aanbod aan stations die een zakelijke uitstraling hebben én genoeg ruimte bieden voor het hele gezin. Een Astra van Opel lease voldoet bijvoorbeeld uitstekend aan de gestelde criteria.

Zakelijk een occasion leasen of kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je als ondernemer een auto wil aanschaffen. Kies je voor full-operational lease, dan zijn alle kosten en onderhoud inbegrepen, maar verlies je mogelijk je schadevrije jaren wanneer je een nieuwe verzekering wil afsluiten. Heb je het vermogen om zelf de auto in één keer aan te schaffen, dan kan het interessant zijn om het voertuig direct te kopen. Wil je graag profiteren van belastingvoordelen? Dan is voor ondernemers financial lease de beste uitkomst. Je bent direct eigenaar van de auto, waardoor je van de fiscale voordelen profiteert, maar je betaalt de auto in vaste maandelijkse termijnen af: zo hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen.

Klinkt goed? De experts van FinancialLease.nl helpen je graag op weg met jouw keuze en adviseren in de beste mobiliteitsoplossing voor jouw onderneming.


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...