januari 25, 2021 ‘Iedereen snakt nu naar iets positiefs’

Utrechtse ondernemer verzorgt inspiratiesessies om de saaie lockdown avonden door te komen

Na alle lockdownmaatregelen dan nu ook een avondklok. Hoe komen we deze periode door? Aan de omstandigheden kunnen we helaas niets veranderen, maar wel aan de manier waarop we ermee omgaan. Vanuit die gedachte nam ondernemer Erik Smithuis het initiatief voor het Lockdown Groeiprogramma gedurende de avondklok: een online serie van inspirerende avondsessies, doordeweeks van 20.30 tot 21.30 uur. Kosteloos en voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en inzicht.

Het spontane idee voor het ‘Avondklok Groeiprogramma’ ontstond pas afgelopen woensdag. Inmiddels zijn er al 2.000 aanmeldingen binnen. “Iedereen snakt nu naar iets positiefs. Bovendien merk ik dat tijdens deze lockdown steeds meer mensen naar inspiratie zoeken om zichzelf te ontwikkelen en een goede balans tussen werk en privé te behouden”, vertelt Erik Smithuis. De thema’s in het programma zijn dan ook zorgvuldig gekozen binnen het speelveld van: Vitaliteit & Mindset, Werk & Ambitie, Zelfkennis & Zingeving, Relaties & Verbinding. 

Je móet nu out-of-the-box denken
De Utrechtse zakenman leeft enorm mee met iedereen die door de coronacrisis getroffen is, zowel financieel als mentaal. Hij ziet de stress, de angst en onzekerheid bij zowel freelancers, ondernemers, ouderen en jongeren. “Door de pandemie word je als mens en als bedrijf gedwongen om out of the box te denken.” Erik zelf kan erover meepraten. Samen met zijn studievriend en business partner Harrie-Peter Roefs moet hij zijn bedrijf ICM Opleidingen & trainingen goed door deze lastige tijd zien te loodsen. Al jaren op rij wordt het opleidingsinstituut met zo’n 400 medewerkers & trainers gezien als één van de beste opleiders en werkgevers van Nederland. Zij hebben hier meerdere prijzen voor gewonnen. Tijdens de eerste lockdown moesten ze halsoverkop besluiten alle trainingen online aan te bieden. Zo is het ze uiteindelijk gelukt om veel personeelsontslag te voorkomen en gaat het weer de goede kant op met het bedrijf. 

Positieve impact
De visie van Erik en zijn compagnon luidt: het ontwikkelen van talent maakt de wereld een stukje mooier. Als mensen doen waarin ze geloven en werken bij een organisatie waar ze trots op zijn, dan raken ze betrokken en bevlogen. Het resultaat is een positieve impact op hun eigen leven én op dat van anderen. Vanuit deze gedachte trainen en adviseren ze met ICM al sinds 2003 jaarlijks duizenden organisaties en professionals op het gebied van onder meer management, communicatie en persoonlijke effectiviteit.

Naast ondernemer is Erik een inspirator, als schrijver en ook als spreker voor bedrijven. In zijn derde boek ‘Iedere dag geluk’ deelt hij zijn visie over succesvol werken én gelukkig leven. “Ik geloof in delen op vele manieren. Daar word je zelf ook gelukkiger van. Vandaar dat we nu dit ‘Avondklok Groeiprogramma’ gratis aanbieden. Ik houd ervan om teams in beweging te krijgen en talenten te versterken. Daarnaast is het bewezen dat gelukkige mensen beter presteren”, aldus Erik.

Gratis Lockdown Groeiprogramma
Tot en met 8 februari is er elke maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 20.30 tot 21.30 uur een inspirerende online sessie. Iedereen met internet kan volledig kosteloos deelnemen. Ook na de aftrap van het programma op maandag 25 januari is aanmelden nog mogelijk. In totaal zijn er 7 gratis inspiratie-avonden, waarbij je zelf kiest voor 1 of meerdere sessies van de beste professionals in hun vakgebied. Meer informatie: https://www.icm.nl/extra/icm-lockdown-groeiprogramma/.

Op het programma staan:

Ma 25 jan | Marga Rijken – De kracht van positieve psychologie

Leer hoe elke situatie mogelijkheden in zich draagt en van waarde kan zijn

Di 26 jan | Tijn Touber – Het nut van stilte

Tools en praktische tips om geestelijk sterk en gezond te blijven

Do 28 jan | Peter Henneveld – De kracht in jezelf vinden

Ontdek de routekaart om bij jezelf thuis te komen en je werkelijk vrij voelen

Ma 1 feb | Lammert Kamphuis – Filosofie: een andere kijk op de lockdown

Filosofische ideeën om je te helpen op een andere manier naar de crisis te kijken

Di 2 feb | Matthijs van Dalen – Boost your body

Doe je sportkleding aan voor deze work-out en geef je lichaam extra power

Do 4 feb | Flor Gerritsen – Ontdek je sterke kanten

Als je weet wie je bent en wat je talenten zijn, kom je verder in het leven

Ma 8 feb | Erik Smithuis – De sleutels tot geluk 

Het geluk dat je zoekt is dichterbij dan je denkt, ook in deze tijd


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...