oktober 5, 2022 ‘Persoonlijke aandacht voor de klant sleutel tot succes’

Van Mossel bereikt mijlpaal van 100.000 leasecontracten

De leasedivisie van Van Mossel heeft deze maand het 100.000e leasecontract afgesloten. De persoonlijke werkwijze en dichtbij de klant staan, maar ook lef en gevoel voor groei zijn bepalend geweest voor het bereiken van deze mijlpaal, weet algemeen directeur Eric Berkhof. 

“Wij gaan ervan uit dat de klant ontzorgd wil worden. En het liefst op één enkele plek. Dit vertaalt zich in een zo breed mogelijk dienstenpakket. Van koop tot lease, van onderhoud tot belettering en alles wat daartussenin zit. Al onze mensen worden hierop getraind en weten de gebundelde kracht van onze dealerbedrijven, leasebedrijven en schadebedrijven perfect over te brengen richting de klant”, aldus Berkhof.

De Van Mossel leasebedrijven zijn verenigd in International Car Lease Holding (ICLH). Met de labels Van Mossel Autolease, Van Mossel Privé Lease, J&T Autolease, DirectLease, Westlease en Van Mossel Shortlease & Rent is ICLH een succesvol aanbieder van autoleasing, verhuur en zorgeloos wagenparkbeheer in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Eric Berkhof is trots en dankbaar bij het bereiken van deze mijlpaal. “Trots dat al onze mensen dit voor elkaar gebokst hebben. En dankbaar dat onze klanten voor ons gekozen hebben.”

Elke klant doet ertoe

“De sleutel van het succes moeten we zoeken in goed ondernemerschap”, zegt leasedivisie-directeur Armand van Veen. “En dat is niet gek met een rasondernemer als Eric Berkhof aan het hoofd van ons bedrijf. Elke verantwoordelijke binnen onze divisies krijgt van hem als belangrijkste boodschap mee om jezelf te onderscheiden binnen een krappe markt. Van Mossel Automotive Groep is bijna 75 jaar geleden begonnen en is van oudsher een familiebedrijf. Dat betekent dat je zorg hebt voor je mensen en voor je klanten. Elke klant doet er bij ons toe: wij zijn er niet alleen voor hele grote bedrijven, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf en met private lease voor de particulieren. Daar past een persoonlijke benadering bij. Aandacht geven, contact houden, snel handelen én snel oplossen als er een probleem is. Daarnaast beschikken wij over enig lef en gevoel voor groei. We durven anticyclisch te handelen. Dat zijn de smaken die het succes maken en dat is ondernemerschap.” 

Top vijf

Van Mossel Automotive Groep startte in 1992 met het label Van Mossel Leasing, met een handjevol dealerbedrijven. Van Veen: “Het begon letterlijk met één auto, toen nog één. En alles uit het lokale netwerk in de regio Waalwijk en Tilburg.” In 2012, tijdens de kredietcrisis, startte het bedrijf een aantal overnames, met als eerste de belangrijke overnames van DirectLease en J&T Autolease. Dat zorgde voor een flinke groei. Inmiddels staat de leasedivisie van Van Mossel in Nederland en in België stevig in de top vijf. Van Veen: “Het honderdduizendste contract afsluiten is leuk, maar de route ernaartoe is ook fraai geweest. En het is zeker geen eindpunt. We blijven nieuwe producten en services ontwikkelen en blijven op zoek naar nieuwe klanten.”

Mobiliteitspakketten

Over de toekomst is Van Veen duidelijk: “Wij blijven doen waar we goed in zijn: we willen voor onze klanten die persoonlijke, altijd dichtbije leaseonderneming blijven. En als er een trend is, zijn we ondernemend genoeg om daar snel op te schakelen. Dat hebben we heel succesvol gedaan met private lease –  nu ongeveer vijftien procent van onze business. Nu richten we ons bijvoorbeeld op bredere en ook duurzame mobiliteitspakketten. Met de opkomst van hybride werken, de gespannen arbeidsmarkt, een focus op vitaliteit en toenemende vraag naar flexibiliteit en betaalbaarheid gaan wij hiermee klanten ook van dienst zijn.”

Over Van Mossel Automotive Groep 

Van Mossel Automotive Groep is in bijna 75 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Europa. Het bedrijf telt ruim 320 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Seat, Škoda, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Vans & Trucks, Smart, Fuso, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, MG, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Maxus, Suzuki en Isuzu. Verder exploiteert zij zeven (Mega) Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van ruim 100.000 voertuigen en behorend tot de top van leasemaatschappijen van de Benelux, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met bijna 5.000 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €4,5 miljard op jaarbasis.

Meer informatie: www.vanmossel.nl.   


Deel dit bericht:


Volg ons

Voor MKB, door MKB

Polls

Kleine ondernemers moeten te lang wachten op hun geld.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Ondernemers met webshops kunnen niet meer zonder AI

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...